Restauranger Uddevalla

30 september, 2019 0 av Rikard Berg

En korv på stående fot eller trerättersmiddag med underhållning? Som i de flesta städer är matutbudet brett i Uddevalla. Men här finns även unika matupplevelser och restauranger som ”sticker ut” mot resterande utbud. Var vill du äta kvällens middag?
Boka inte bord på den restaurang ni ”alltid” går till. Uddevalla har betydligt mer att erbjuda. Varför inte bjuda ut din andra hälft på en romantisk båttur med middag – eller lockar det hellre med en skogsnära middag i en minst sagt udda restaurang?

Njut av havets läckerheter

Det är bara någon mil ut till havet och via sjöar och vattendrag når havsvattnet ända in till Uddevalla. Är man på västkusten är det inte helt oväntat om man söker sig till en restaurang som har en meny baserat på vad havet har att bjuda. Färskt, gott och klassiskt utbud för en kuststad på västkusten. Det finns flera havsrestauranger både i Uddevalla och städerna runt omkring. Eller varför inte kombinera matupplevelsen med en båttur? Kring kusten finns flera olika båtar som tar med gästerna på en guidad tur eller bara ett timmar till havs. Ett skönt avbrott från stadspulsen.

Vattenland och äventyr för barnen

Med flera pooler, äventyrsland, solsängar och all möjlig service kan campingar och resortområden locka mer än havet. Detta inte minst när det är de yngre barnen som följer med på resan. Här ges en enkelt och tydlig överblick på var barnen är under leken. Här finns självklart även en stor restaurang som bjuder på klassiskt utbud. Barnmenyn är stor och här finns något för hela familjen. Kanske inte någon restaurang som kommer med i White Guide men den fyller absolut sin funktion. En campingsemester ska vara enkel och behaglig. Det hjälper denna restaurang till med att uppfylla. Det största området i Uddevalla heter Hafsten Restort.

Catering på valfri plats

Har du en speciell känsla för en plats i Uddevalla? Kanske var det platsen är du friade till din respektive. Välj plats för middagen – fixa mat med catering. Väldigt många restauranger erbjuder catering men är det enbart två portioner som önskas blir det lite svårare att hitta passande restaurang. Det är inte ovanligt att gränsen är på 8 – 10 portioner. Men visst vore det läckert att duka upp stolar och bord på en ”random” plats och plötsligt se hur restaurangpersonal kommer och serverar maten. Detta för att sedan komma tillbaka och ta hand om disken…

Mat på museet

Flera muséer i Uddevalla har egen restaurang. Maten håller god standard även om det sällan är en restaurang man går till för att äta ute en lördagskväll. Däremot en perfekt restaurang att gå till för den som är intresserade av något specifikt som museet har utställning om. Kanske en heldag på museet och en lunch på restaurangen kan passa. Ett exempel är Bohusläns Museum som både har lekhörna och aktiviteter för barnen och utställningar för de vuxna. Här finns både tidsbegränsade utställningar och fasta utställningar som tillhör museet. Överlag är det stora inslag av havstemat med allt från konst och båtar. Museet är även en så kallad Info Point i Uddevalla. Det innebär att man kan gå hit och få broschyrer, kartor och information kring turistattraktioner och boende i området.

Café för 50-talsälskaren

I Uddevalla finns de stora cafékedjorna som hittas över hela Sverige. Men här finns även små unika caféer som ”sticker ut” i mängden. Här kan man sitta minst lika länge som på en restaurang även om utbudet inte är lika matigt. Välj mellan allt från en slätstruken kopp kaffe till soppa eller mackor. För dig som längtar tillbaka till tiden med Elvis och stora amerikanska bilar finns Dagnys. Musiken, inredningen och menyn förflyttar dig till 50-talet. Här har man verkligen lyckats skapa ett nischat café med en unik besökarskara. Kanske inget för barn och ungdomar – men för de som minns 50-talet är det nästan ett måste.

Sportsbaren – För sportälskaren

I nästan alla lite större städer finns en eller flera sportrestauranger. Detsamma gäller i Uddevalla. Här finns exempelvis en stor restaurangkedja representerad som även finns i ett flertal svenska städer. Ett passande besök för de som älskar sport och gärna tittar på Premiere League eller Elitserien samtidigt som man äter en hamburgare, sallad eller stek. Bjud med ett par vänner på en sportkväll. Ät gott och umgås innan ni tittar på matchen på storbildsskärm. När matchen är slut väntar någon öl och turnering på shuffleboard.

Eller levande musik?

Att gå på restaurang är betydligt mer än att bara äta en bit mat. Det är en helhetsupplevelse. Att då välja en restaurang som bjuder på levande musik och sång ramar in kvällen på ett tydligt sätt. Äta gott och se stora svenska artister framföra kända låtar – eller gå på mindre pubar och se på lokala musikförmågor?