Trädgårdsuppdrag Uddevalla

30 september, 2019 0 av Rikard Berg

Trädgårdsarbete i alla ära men i vissa fall kan det kännas som ett nödvändigt ont. Vissa moment, så som trädbeskärning, kräver dessutom speciella kunskaper och verktyg. För sådana saker kan det vara bra att anlita ett företag som ägnar sig åt trädgårdarbeten och i Uddevalla finns flera stycken att välja mellan.

Kanske är det dags för en helt ny design i trädgården och även för detta kan man anlita riktiga proffs som kan skapa lugn och harmoni med hjälp av växter och andra trevliga material. Även trädgårdsarkitekter finns att hitta i Uddevalla för den som är intresserad. Flertalet av tjänsterna täcks dessutom av ROT-avdraget och för många kan det vara värt att anlita hjälp för att hålla trädgården i gott skick.

Trädbeskärning

Har man träd i sin trädgård, kanske fruktträd eller någon variant med vackra blommor kräver dessa ofta speciell skötsel – och där ibland trädbeskärning. För att ett fruktträd ska ge bra frukt och hålla sig friskt krävs till exempel att man beskär dess grenar på ett speciellt sätt och det är viktigt att ta väl hand om det. Man kan även beskära sina träd för att behålla en viss form eller storlek. Det är dock av största vikt att man genomför en trädbeskärning med stor försiktighet eftersom man annars riskerar att orsaka skador på rötter eller grenar. Med sele, klätterrep och ordentliga verktyg kan man beskära sina träd på egen hand om man tror sig ha dom rätta kunskaperna men har man inte det bör man istället anlita hjälp för att få ett bra resultat. I Uddevalla finner man många trädgårdsföretag som har personal som behärskar trädbeskärning av olika slag och genom att kontakta något av dessa får man precis den hjälp man behöver för olika typer av träd.

Löpande underhåll

Saknar man gröna fingrar eller helt enkelt ork men ändå vill ha både en grönskade och blommande trädgård kan man även köpa tjänster i form av löpande underhåll. Flera av företagen som finns i Uddevalla erbjuder denna typ av tjänst och du kan känna dig lugn med att din trädgård alltid ser ut att vara i toppskick oavsett om du är hemma eller på semester. Dessutom behöver du inte lyfta et finger själv om du inte vill vilket såklart är väldigt bekvämt. Bara gräsmattan kräver en hel del arbeten, så som regelbunden klippning under sommaren men också krattning av löv under höst och vår. Hos dom flesta företagen i Uddevalla kan man välja att skräddarsy trädgårdsarbetet utefter vad det är man efterfrågar och behöver, alltifrån just gräsklippning till snöskottning som då sker löpande enligt avtal under säsongen.

Trädgårdsdesign

För att ta det ett steg längre till en riktigt snygg och inbjudande trädgård kan man anlita hjälp för trädgårdsdesign. Kanske vill man ha en ny uteplats eller en vacker oas fylld med blommor och gröna växter. En damm i trädgården är både vanligt och populärt och skapar en speciell stämning och känsla när man kan höra det porlande vattnet men man kanske inte vet var man kan placera en eller ens hur man skapar en. Precis som att det finns firmor som ängar sig åt underhåll, trädbeskärning och andra trädgårdsarbeten finns det också dom som ägnar sig åt design. Det kan vara antingen helt och hållet från grunden eller för att förändra och förbättra den befintliga trädgården. För att hitta en lämplig trädgårdsarkitekt i Uddevalla som kan utföra det jobb man önskar gör man enklast i att söka på nätet. Många lägger ut bilder på sina hemsidor från tidigare uppdrag och man kan då skapa sig en bild av vad han eller hon kan erbjuda. Ta gärna kontakt med några olika för att bolla idéer och önskemål och se vem som kommer med det bästa erbjudandet.

ROT-avdrag för trädgårdsarbeten

ROT-avdraget går att utnyttja vid olika typer av hushållsarbeten och även enklare trädgårdsarbeten igår under detta. Man kan tillexempel utnyttja avdraget för gräsklippning och mossbekämpning, samt rengöring av olika slag. ROT-avdraget täcker dessvärre inte trädbeskärning men detta är heller inget som man behöver utföra särskilt ofta. Inte heller markarbeten som sten- eller plattsättning ger rätt till att använda avdraget. Skattereduktionen som avdraget innebär täcker arbetskostnaderna men inte kostnader för till exempel material och resor, vilket kan vara bra att ha i åtanke.

Det finns alltså alla typer av hjälp att få i sin trädgård för den som är bosatt i Uddevalla. Vare sig det gäller trädbeskärning, gräsklippning eller en ny design med spännande lösningar så finns flera olika firmor att vända sig till. Det man ska tänka på när man anlitar hjälp med sitt trädgårdsarbete är att be om både referenser och offerter för att se vem som kan erbjuda bäst hjälp till rätt pris. Gäller det löpande underhåll är det även viktigt att man ser till att någon typ av avtal skrivs, så att man vet vad man betalar för och så att man tydligt kan se att arbetet sköts på det vis man kommit överens om.